|
|
|
מאמרים
- התקוה
בהמנון של מדינת ישראל "התקוה" אנחנו מוצאים את סיפור תקוות העם היהודי להיות עם חופשי בארצו, ארץ ציון וירושלים. כיום התקווה הזו התגשמה ובקרב היהודים היושבים בארץ ישראל אין עוד את התקווה הזו, אלא תקוות אחרות.
אני מניח שגם לך יש תקוה או מספר תקוות בלב: אם אתה צעיר יש לך אולי תקוות ללמוד מקצוע מעניין, לראות את העולם, למצוא אהבה, להקים משפחה ושיהיו לך חיים טובים.
אם אתה כבר לא כל כך צעיר, עדיין גם לך יש תקוות כמו להישאר בריא, שיהיה מי שיטפל בך לעת זקנה, שתזכה לראות נכדים ונינים ושתהנה משארית חייך.
מה שמאפיין אותנו בני האדם היא ההסתכלות המתמדת קדימה אל העתיד והצפייה אל עתיד טוב, או טוב יותר מהמצב הנוכחי. המבט הזה קדימה והצפייה למה שיקרה בעתיד הם בעצם התקוה שלנו.
יש לנו תקוות קטנות וגדולות, לטווח הקצר ולטווח הארוך.
בואו נביט אל התקוות השונות שיש לנו בחיים:
תקוות קטנות ותקוות גדולות
אתה נוהג במכוניתך לתל אביב ואתה מקווה שתמצא מקום חניה, אני הייתי קורא לזה תקווה קטנה. לעומת זאת, אתה נוהג במכוניתך לאילת בכביש הערבה ואתה מקווה שלא יחצה פתאום את הכביש גמל אשר יגרום לך לאבד את חייך, לזה הייתי קורא תקווה גדולה יותר.
תלמידים בבית הספר מקווים שהמורה שלהם לא תבוא ושיהיה להם שיעור חופשי או שהם ישתחררו מוקדם יותר הביתה. זו תקוה קטנה. לעומתם, תלמידים הניגשים לבגרות במתמטיקה מקווים שלא תופיע שאלה מסוימת במבחן אשר תוריד את ציונם הסופי במידה ניכרת ותמנע מהם את הקבלה ללימודים באוניברסיטה.
זו תקווה גדולה יותר.
מישהו יכול לטעון שהתקווה יכולה להיות דבר יחסי. תקווה קטנה עבור ילד קטן יכולה להראות גדולה ומשמעותית יותר מתקווה גדולה עבור מבוגר. לדוגמא, ילד המקווה שאימו תקנה לו ממתק יתאכזב באופן קשה יותר ממבוגר המקווה הלתקבל לעבודה מסוימת.
קיימים גם הבדלים בין אדם לאדם, אפילו אם מדובר במבוגרים. אם ניקח שני מבוגרים אשר מקווים להתקבל לעבודה מסוימת ושניהם נדחים, כנראה שאחד מהם יתאכזב בצורה קשה יותר מהשני.
אז אנחנו רואים שמצד אחד אנחנו יכולים לשפוט אם תקוה היא קטנה או גדולה באופן אוביקטיבי, אך מצד שני עלינו גם להביא בחשבון את הצד האישי ומידת חשיבות התקוה עבור הפרט המסוים.
תקוות לטווח הקצר ותקוות לטווח הארוך
חייל שצריך לפטרל בלילה בחורף מקווה שבאותו הלילה לא ירד גשם. לעומתו, זוג נשוי הקונה דירה עם משכנתא מקווה שבעוד 25-30 שנה הם יסיימו לשלם את המשכנתא והדירה תהיה שלהם.
אוהד של הפועל ת"א ההולך למשחק חשוב של הקבוצה מקווה שלאחר 90 דקות של משחק הקבוצה תנצח. לעומתו, ילד בן חמש המתאמן בקבוצת הכדורגל של מכבי ת"א מקווה שבעוד חמש עשרה שנה הוא יוכל לשחק בקבוצה הבוגרת ואולי אפילו להיכנס לנבחרת ישראל.
גם כאן יש מידה מסוימת של יחסיות היות שלאדם מסוים שנה בחיים תראה כטווח ארוך ולאדם אחר שנה בחיים תראה כטווח קצר.לכן גם כאן עלינו לקחת בחשבון את נקודת המבט האישית.
בסקירת התקוות השונות יכולנו להבחין שלנקודת המבט האישית יש משקל לא קטן בקביעת גודל התקווה ומידת המשמעותיות שלה עבור הפרט.
אך יחד עם זאת כולנו נסכים שניתן לבחון כל תקווה במבחן האובייקטיביות. למרות שאנו מבינים את האכזבה של ילד שאימו לא קנתה לו ממתק כפי שקיוה, אנחנו יכולים לומר שלא מדובר כאן בתקווה כה חשובה או כה קריטית לחיי הילד.
מהי התקווה שלך?, או מה הן התקוות שלך?
אני בטוח שגם אתה מתבונן קדימה לעבר העתיד הקרוב וגם לעבר העתיד הרחוק עם מספר תקוות. עד כמה חשוב לך שתקוות אלה יתממשו? עד כמה באמת חשובות וקריטיות הן התקוות שלך?
האם היית יכול להצביע על התקווה החשובה ביותר והקריטית ביותר בחייך?
אני רוצה לומר לך מהי התקוה הכי חשובה והכי קריטית בחיי. אינני טוען שאין לי תקוות אחרות כמו לכל אדם אך לא ניתן להשוות ביניהן לבין התקוה המרכזית בחיי.
לפני שאספר לך מהי התקוה המרכזית בחיי, אני רוצה לציין שזוהי תקוה בטוחה ולא תקוה שאולי תתממש ואולי לא.
בדרך כלל כאשר אדם אומר שהוא מקוה שמשהו יקרה אז אין לו ודאות שתקותו תתממש. אך אני רוצה לומר לך שלי יש תקוה שבטוח תתממש!
כלומר יש לי בטחון שהתקוה המרכזית בחיי אכן תתממש ושום דבר לא יוכל להרוס או לקלקל את התקוה שלי.
מהי התקוה שלי?
התקוה שלי היא שיום אחד אני אהיה במקום שבו אין עצב, אין כאב, אין צער, אין אבל, אין רוע, אין חטא ואין מוות. במקום הזה כל האנשים תמיד שמחים בשחה אמיתית ואין להם חיוך מזויף על הפנים.
במקום זה אין בתי חולים משום שאף אחד אינו חולה שם. גם בתי סוהר לא קיימים שם משום שאין שם עבריינים וכמובן שגם אין שם שוטרים. ואפילו אם תנסה בכל כוחך לחפש, לא תוכל מצוא שם בית קברות שהרי אף אחד לא מת שם.
במקום זה אין יותר אכזבה מתקוות שאינן מתממשות והתקוה שלי היא להגיע למקום הזה.
אני רוצה לחזור ולומר שזו תקוה בטוחה, כלומר תקוה שבטוח תתקיים.
היכן נמצא המקום הזה וכיצד ניתן להגיע אליו?
למקום זה אינך יכול להגיע בכוחות עצמך אפילו אם תנסה בכל כוחך. למקום זה אתה יכול להגיע רק אם תיתן לאלוהים לקחת אותך לשם. אלוהים שלח את בנו ישוע כדי להביא אותך למקום הזה. אך הוא לא יקח אותך לשם בכוח, אם אתה מסרב לבוא איתו אז הוא לא יכריח אותך לבוא איתו.
אלוהים מבטיח לך היום שאם תאמין שבנו ישוע מת על הצלב בשבילך כדי לכפר על כל חטאיך, אז הוא יתן לך להיכנס למקום הנהדר הזה.
במקום נהדר זה נמצא אלוהים בעצמו ובנו ישוע והוא רוצה שתבוא להיות איתו.
אם באמת תאמין היום שישוע מת בשבילך אז גם לך תהיה התקווה הבטוחה הזו שביום שבו תמות גם אתה תיכנס למקום הנהדר הזה הנקרא גן עדן.
|
|
|